Skip to main content

Basketbalvereniging  Racing Beverwijk

Basketbalvereniging Racing Beverwijk is een vereniging met zo’n 120 leden. Racing Beverwijk is officieel opgericht op 1 februari 1968. De kern van de nieuwe vereniging bestaat dan uit een aantal enthousiaste basketballers, die toen bij Amsterdamse verenigingen speelden maar in de IJmond woonachtig waren.

Het toenmalig bestuur bestond uit voorzitter Klaas Gorter, Secretaris Hans Oldenziel, penningmeester Gerard Butter, Wil Wortel en Ruud Poll. De vereniging telde toen 23 leden en bestond uit twee herenteams en een junioren team. In de jaren tachtig is de groei van Racing Beverwijk begonnen. In deze periode ontstond een team dat vanaf de eerste klasse district oprukte naar de promotiedivisie. Mede dankzij deze successen heeft de vereniging een gigantische groei doorgemaakt. Met een eerste team dat uitkomt in de eerste klasse Rayon mag het niveau iets lager liggen dan in die dagen, maar met een jong en ambitieus eerste team, dat wordt aangevuld door enkele routiniers wordt weer een gooi gedaan naar nieuwe successen.

Naast de goede sportieve prestaties is het ook een buitengewoon gezellige vereniging die als thuishaven de sporthal De Walvis in Beverwijk heeft. Hier worden na ieder thuiswedstrijd de nodige uurtjes doorgebracht in het gezellige sporthalrestaurant “de Walvis”.

Ben jij op zoek naar een basketbalvereniging in Beverwijk en omstreken neem dan contact met ons op. Er kan altijd vrijblijvend een drietal keren worden meegetraind.